Bouw Buitenstad kan beginnen

Terug naar overzicht

Bouw Buitenstad kan beginnen

21-12-2021

Zaltbommel, 17 december 2021 - De gemeenteraad van Zaltbommel heeft gisteravond ingestemd met het bestemmingsplan voor Buitenstad; de nieuwbouw op de voormalige scheepswerf bij de binnenstad. Met dit besluit kan gestart worden met de bouw van zo'n 330 woningen, winkels, kantoren en horeca. 

Wethouder Posthouwer: "Dit plan is door een mooie samenwerking tot stand gekomen. Tijdens de participatie in het project hebben we geluisterd naar zorgen over waterveiligheid en erfgoed en naar zorgen over het beschermde stadsgezicht. Ook hebben we ideeën opgehaald over de betaalbaarheid van woningen en de toegankelijkheid van de openbare ruimte."

De oude scheepsbouwelementen vormen de inspiratie voor de architectuur van de nieuwbow. De sfeer van de voormalige werf zal terugkomen bij de inrichting van de locatie. De woningen van Buitenstad zijn een welkome aanvulling op het woningtekort in de stad. Er zullen minimaal 30 betaalbare woningen aangeboden worden. 

Nu kan worden gestart met het ontwerpen van de gebouwen en de verdere inrichting van de openbare ruimte. De planning is dat er vanaf 2023 woningen zullen worden gerealiseerd.